Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Διαπίστευση, οκτώ τελειόφοιτοι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce καθώς και με τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή με έμφαση στη διδακτική του μαθήματος της Πληροφορικής.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο Μουσείο Πληροφορικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και παρέχει την ευκαιρία μέσα από την περιήγηση να παίξει κανείς με παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια αποκομίζοντας, παράλληλα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της επιστήμης της Πληροφορικής.
Τις επόμενες μέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές φιλοξενήθηκαν από το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce όπου παρακολούθησαν μαθήματα Πληροφορικής και Ν.Ε. Λογοτεχνίας. Η αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους, οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του σχολείου (π.χ. γήπεδα, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ειδικά εργαστήρια, αμφιθέατρο), τα άρτια προγράμματα σπουδών με τις δυνατότητες που παρέχουν στους μαθητές να ασχοληθούν με μια μεγάλη ποικιλία ενδοσχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι, σίγουρα, τα στοιχεία που εντυπωσίασαν περισσότερο.
Ακολούθως, η ομάδα του σχολείου φιλοξενήθηκε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων στην Πληροφορική, στα Αρχαία και στην Ιστορία.
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ακρόπολη, περιήγηση στο κέντρο της πόλης και περπάτημα στα γραφικά στενά της Πλάκας. Επιπρόσθετα, διοργανώθηκε εκδρομή στο ηρωικό και μαρτυρικό χωριό των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στον τόπο του Ολοκαυτώματος, τον λόφο εκείνο όπου εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς γύρω στους 600 άρρενες κατά τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας και τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.
Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη υπήρξε μοναδική ως εμπειρία αποτελώντας την αρχή για συνέχιση της συνεργασίας με τα δύο σχολεία.
Συνοδοί καθηγητές:
Θωμάς Ιωάννου, καθηγητής Πληροφορικής και Χρυσόστομος Παναγή, Φιλόλογος.